tajhmajster varnostna vrata

LESENI IZDELKI

Kovinska ali lesena protivlomna vrata?
Več ...

Izgled protivlomih vrat?
Več ...


Ali je 5 točkovni sistem zapiranja varnostnih vrat dovolj?
Več ...


Prenesite si .PDF katalog protivlomnih vrat

protivlomna vrata v akciji

Protivlomna vrata


protivlomna vrata         protivlomna vrata         protivlomne vrate          varnostna vhodna vrata
Naša protivlomna vrata so odporna na požar, toplotne spremembe, zvočno izolirana in seveda protivlomna.KAJ VSE VKLJUČUJE PONUDBA?

Naša ponudba vključuje vse od izmere do montaže. Vrata so izdelana z veliko mero dovršenosti ter iz visokokakovostnih materialov.

Ponudba vsebuje:
 • hitra izmera
 • izdelava vrat ter podboja (možnost izbire vrste lesa ali barv
  • bela barva
  • hrast
  • bukev
  • kombinacija bela barva + les
 • odlična zvočna izolativnost
 • kukalo
 • odporna na požar
 • dvojno tesnjenje
 • protivlomna ključavnica (Krpan)
 • 5 točkovno zapiranje
 • dostavavhodna varnostna vrata 1. 3D nastavljiva nasadila
2. širokokotno kukalo
3. varnostna garnitura protivlomni cilindrični vložek
4. 5 točkovna ključavnica
5. vzdolžne in prečne ojačitve
6. toplotno in zvočno izolativno polnilo
7. prag s tesnilom


ZAKAJ IZBRATI PROTIVLOMNA VRATA TAJHMAJSTER!


 • ker smo eden največjih ponudnikov masivnih varnostnih vrat v Sloveniji
 • ker gradimo individualen pristop s strankami
 • ker smo cenovno konkurenčni
 • ker imamo znanje in izkušnjeGalerija protivlomnih vrat

TOPLOTNA IZOLATIVNOST VRATČe primerjamo osnovne gradnike med lesenimi in kovinskimi protivlomnimi vrati, torej kovino in les z vidika toplotne in zvočne izolativnosti, vidimo sledeče:
Toplotna prevodnost λ [W/mK] je enota, ki podaja toplotno izolativnost materialov. Čim manjša je toplotna prevodnost λ, tem boljše toplotno izolativen je material.

λLES = 0.12 – 0.25 W/mK

λKOVINA = 35 – 65 W/mK

Pri kovinskih vratih so podboji, letve ter okvir vratnega krila iz kovine, pri masivni leseni izvedbi pa iz masivnega lesa. Z vidika toplotne prevodnosti osnovnih materialov je moč razbrati, da je les več kot 250 krat boljši toplotni izolator kot kovina. Pri obeh izvedbah velikih razlik v toplotni izolativnosti ni opaziti, saj so temperaturne razlike med hodnikom in stanovanjem majhne, površine podbojev letev ter okvirna pa glede na celotno površino vrat ne presegajo 25%. Velik del k toplotni izolativnosti protivlomnih vrat prispeva polnilo vratnega krila, ki je v sistemu Tajhmajster debelejše od 40 mm.


ZVOČNA IZOLATIVNOST VRATZvočna izolativnost lesa je mnogo višja od zvočne izolativnosti kovine, saj zvok po kovini potuje hitreje kot v lesu. Glede na podatek da je približno 25% celotne površine varnostnih vrat iz kovine ali lesa odvisno od izbire vrat je možno sklepati, da lesena protivlomna vrata zmanjšajo jakost hrupa, v primerjavi z kovinskimi vrati.


IZGLED PROTIVLOMNIH VRAT?

Izgled varnostnih vrat Tajhmajster je očesu prijeten, saj ni nikjer videti nobene kovine ali kovinskih robov. V osnovni ponudbi lahko izbirate med 5 različnimi barvami in furnirji, vseh barvnih in furniranih možnosti pa več kot 100.

 • bela barva
 • hrast (slika hrast)
 • bukev (slika bukev)
 • mahagoni (slika mahagoni)
 • jesen (slika jesen)


Pri izbiri varnostnih vrat je možna tudi kombinacija dekorjev in barv. Tako so lahko protivlomna vrata iz zunanje strani drugačne barve kot notranja stran. S to rešitvijo lahko enostavno uskladite in ohranite zunanji izgled stopnišča enoten, na notranji strani pa izberete barvo, ki je najbolj primerna glede na prostor in obstoječe pohištvo.

Barve protivlomnih vrat:
Protivlomna vrata - dekor


ALI JE 5 TOČKOVNI SISTEM ZAPIRANJA DOVOLJ?

Glede na možne načine vloma je klasičen 1 točkovni način zaklepanja premalo, saj z primernim orodjem omogoča zlom tega zaklepa in dokaj hiter vstop v prostor. Pet točkovni sistem zaklepanja, katera zapirala so enakomerno razporejena na celotni dolžini vratnega krila onemogoča takšen način vloma. V primeru 10 in več točkovnega zapiranja, kjer so zaklepi tudi ob strani vratnega krila, na enaki strani kot so nasadila, se varnost zaradi večjega števila zaklepov ne poveča bistveno. Na strani, kjer so nasadila oziroma panti so zaklepi popolnoma odveč, saj že 3D nastavljiva nasadila ob zaprtih vratih onemogočijo dvig vrat, kar je ena izmed tehnik vlomov.


KOVINSKA ALI LESENA PROTIVLOMNA VRATA?

protivlomna vrataprotivlomna vrata cenikNajpogostejša dilema ob izbiri novih protivlomnih vrat je ta, ali izbrati kovinska ali masivna lesena varnostna vrata. Obe izvedbi imata svoje prednosti in slabosti. Kar se tiče varnostnega vidika, robustna kovinska varnostna vrata verjetno dosegajo višji varnostni nivo kot lesena, saj ponavadi nudijo več kot pet točkovni sistem zapiranja. Glede na trende na področju vlomov je glede na raziskave možno trditi, da vlomilci načrtno izbirajo stanovanja, ki imajo starejša vhodna vrata, opremljena z eno točkovnim sistemom zaklepanja ter navadno kljuko. Vsa nova varnostna vrata, bodisi so kovinska ali lesena so v veliki večini opremljena z večtočkovnimi ključavnicami. Drug vidik pri protivlomnih vratih pa je ta, da najvišja varnostna stopnja ni nujno najboljša rešitev, saj so znani primeri, kjer so ob okvari mehanizma, izgubi ključa ali kakšni osebni nesreči v stanovanju, lastniki morali poklicati celo gasilce, da so jim vdrli v stanovanje in pri tem poškodovali ne le vrat, temveč tudi velik del sten. Veliko naših strank se za izbiro naših masivnih lesenih varnostnih vrat odloči prav zaradi primerov, kot so opisani v prejšnjem stavku.

Naš sistem protivlomnih vrat zagotavlja odlično zvočno izolativnost ter požarno odpornost. Z izbiro našega sistem protivlomnih vrat boste poskrbeli za varnost Vašega doma.


MIZARSTVO TAJHMAJSTERDružinsko podjetje, Mizarstvo Tajhmajster je ustanovljeno leta 1993, vendar korenine Mizarstva segajo že v davno leto 1960 ...
PROTIVLOMNA VRATAso vrata, primerna za stanovanja v blokih, s 5 točkovnim zaklepanjem, poskrbijo za varno počutje v vašem domu ...
LESENA OKNALes je material, ki človeka spremlja že od samega začetka razvoja. Kvalitetna izdelana lesena okna predstavljajo ...
Telefon: 02 796 52 11 ● Fax: 02 796 52 11 ● GSM: 041 402 606 (Vojko), 031 521 450
Politika varovanja osebnih podatkov  Pravno obvestilo