Kontaktirajte nas na +386(0)2 796 52 11 | mizarstvo@tajhmajster.si

Notranja vrata "brez podbojev"

Popoln vodič po notranjih vratih s skritimi podboji

5 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom

Zakaj vrata s skritimi podboji?

Podboje skrijemo v steno, zato so popolnoma nevidni. Rešitev je odlična za v kopalnice, ker so podboji aluminijasti in ne rjavijo. Voda jim zelo težko pride do živega.

Splošen vtis vrat brez podbojev je res vrhunski, sploh na tisti strani, kjer se vrata popolnoma izravnajo s steno. Vrata lahko tudi polepite z enako tapeto kot steno in dobili boste učinek skrivnega prehoda. Tudi “panti” ostanejo popolnoma skriti.

Vrata brez podbojev - prednosti:

Estetika: Popolnoma skrita vrata brez vidnih okvirjev za eleganten in sodoben videz.

Funkcionalnost: Visoka kakovost materialov zagotavlja trpežnost in dolgo življenjsko dobo. Še posebej primerno za vlažne prostore (kopalnice) – alu okvirji, skriti v steni.

Prilagodljivost: Možnost izbire med različnimi materiali, barvami in zaključki za popolno prilagoditev vašemu prostoru.

 

Naša vrata brez podbojev, vključno z notranjimi vrati s skritimi nasadili, so idealna izbira za vsak dom, ki si želi modernih in čistih linij. Z integriranimi skritimi podboji in skritimi panti se popolnoma zlijejo s steno in ustvarjajo eleganten in diskreten videz.

5 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom vrat brez podbojev v letu 2024:

1.Izbira materiala: Les, kovina ali steklo – katera možnost je najboljša za vaš dom?

Vrata brez podbojev so na voljo v različnih materialih, kot so les, kovina in steklo. Lesena vrata ponujajo klasičen in topel videz, kovinska vrata so izjemno trpežna in primerna za sodobne interierje, steklena vrata pa omogočajo več svetlobe in prostornosti. Pri izbiri materiala je pomembno upoštevati tudi trajnost in vzdrževanje vsakega materiala.

 

2. Prilagoditev: Kako izbrati barvo in zaključek, ki se ujemata z vašim dekorjem?

Vrata brez podbojev omogočajo različne prilagoditve, vključno z izbiro barve in zaključka. Lahko se odločite za mat ali sijajni zaključek, barvo, ki se ujema z vašim dekorjem, ali celo za posebne teksture, kot je imitacija lesa ali kovine. Pravilna izbira barve in zaključka lahko bistveno vpliva na estetiko in harmonijo prostora.

3. Namestitev: pomembnost profesionalne vgradnje za optimalno delovanje:

Profesionalna vgradnja vrat brez podbojev je ključna za optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo. Skrita vrata zahtevajo natančno montažo, saj morajo biti popolnoma poravnana s steno. Nepravilna vgradnja lahko povzroči težave pri zapiranju in odpiranju, zato je priporočljivo najeti izkušenega monterja, ki bo poskrbel za brezhibno namestitev.

4. Vzdrževanje: Kako skrbeti za vrata brez podbojev, da bodo vedno izgledala kot nova?

Vrata brez podbojev zahtevajo minimalno vzdrževanje. Redno čiščenje z mehko krpo in blagim čistilom bo zagotovilo, da bodo vrata vedno izgledala kot nova. Pomembno je tudi občasno preverjanje mehanizmov, kot so skriti panti in nasadila, ter njihovo mazanje po potrebi. Tako boste preprečili morebitne težave in podaljšali življenjsko dobo vrat.

 

5. Cena: kaj vpliva na ceno in kako najti najboljšo ponudbo za vaš proračun?

Cena vrat brez podbojev se lahko razlikuje glede na izbrane materiale, velikost in prilagoditve. Naša vrata brez podbojev so na voljo že od 99€, kar jih naredi dostopna za vsak proračun. Pri izbiri je pomembno primerjati različne ponudbe in se osredotočiti na kakovost ter dodatne funkcionalnosti, ki jih ponujajo posamezni modeli.

Kako poteka montaža vrat s skritimi podboji?

Montaža skritih podbojev zahteva natančnost in strokovnost za popoln estetski videz in optimalno delovanje. 

Prvi korak je postavitev ALU profilov, ki se utrdijo z montažno peno in vijaki. 

Profili se nato prekrijejo s slikopleskarsko obdelavo, kar zagotavlja popolnoma skrite podboje. Pomembno je, da so profili natančno poravnani s steno, kar omogoča vrata brez vidnih podbojev, ki se zlijejo z okolico. Pravilno izvedena montaža zagotavlja dolgo življenjsko dobo in brezhibno delovanje vrat “brez podbojev”.

Več o montaži notranjih vrat brez podbojev si preberite v blogu Naša hiška.

Pogosta vprašanja

Vrata brez podbojev so zasnovana tako, da so skrita v steni, kar ustvarja čist in minimalističen videz brez vidnih okvirjev.

Da, vrata brez podbojev so prilagodljiva različnim stilom in velikostim prostorov. Zmoremo izdelati tudi vrata brez podbojev višine 300cm+.

Cena se razlikuje glede na materiale, velikost in prilagoditve, vendar nudimo konkurenčne cene za visoko kakovostne izdelke. Vrata brez podbojev so na voljo že od 99€.

Vrata brez podbojev zahtevajo minimalno vzdrževanje; redno čiščenje in preverjanje delovanja mehanizmov bo zagotovilo njihovo dolgo življenjsko dobo.

Kaj menijo naše stranke?

»Top, res top izvedba, izvedba omogoča veliko možnosti, mi smo vsa vrata, ki so na eni steni prekrili z tapetami in izgleda fenomenalno.«
John Doe
Designer
»Prednost vidim ta vrata predvsem kot najbolj trajno rešitev, saj je podboj iz čistega aluminija in ga morebitna vodo ali vlaga ne morejo poškodovati, kot se nam je to zgodilo v prejšnjem stanovanju v kopalnici, ki smo imeli razlitje vode.«
John Doe
Designer
»Odločili smo se za furnirana hrastova vrata v enaki barvni kombinaciji kot imamo parket. Če se jih bomo čez recimo 20 let naveličali, lahko samo vratno krilo prebarvamo v belo ali kakšno drugo barvo in imamo nova vrata.«
John Doe
Designer
»Mi smo se odločili, za črna vrata, ki smo jih pleskarsko obdelali, smo jih enostavno pobarvali z valjčkom preko krila, da sta stena in vrata res enakega odtenka.«
John Doe
Designer

VSA VRATA V PONUDBI

Poleg vrat “brez podbojev” nudimo tudi ostala notranja vrata in varnostna vhodna vrata za stanovanja v bloku.

 

Pošljite povpraševanje za notranja vrata brez podbojev